öl – generellt

2008-07-27 Av av roadtrip

Det är dags att titta lite generellt på ölen här i Amerika. Först och främst så måste jag säga att vi gillar den. Endast en öl som vi (läs Linda) har testar var mindre god. Eller mindre god, den var väl ok om man ville ha en svalkande lager, men den går inte att jämföra med god öl från roliga microbryggerier. Du kanske har gissat att det är Coors Light.

Sedan tidigare har vi berättat att vi provat Mannys Pale Ale och Pyramid Hefe. När vi käkade skaldjur i Olympia så provade killarna Mac & Jack African Amber, den gick hem, och jag kunde inte motstå att testa Fish Tale Wild Salmon Pale Ale. Den var super. Markus nästa öl-mål är att testa Mac & Jack Indian Amber….

Igår på Eel River så testade vi fyra lokala sorter, eller tre var det… och en mix. Calofornia Blond som var en schysst lager, Climax California Classic (tripple C) som var väldigt god, och sen trodde vi att vi fick en pitcher Organic Amber men servitrisen som var hyperstressad gav oss en half & half (California Blond/Organic I.P.A.), och sist den faktiska Organic Amber. Både jag och Markus gillade half & half bäst.

Och ja just det, på väg till Seattle mellanlandade vi ju i Philly och där drack jag Bud Lite och killarna Boston Lager.

/ Linda

eel-riverfish-talemanny-pale-ale

 

 

 

 

 

PS. När jag skulle beställ min tripple C så fick jag hjärnstillestånd och försökte beställa en Cliiiiimax, det gick sådär. Markus fick hoppa in och förklara för servitrisen vilken öl jag menade. DS.