On the road for real/förmiddag – dag 6

2008-07-27 Av av roadtrip

Idag var vi verkligen on the road. Halv tio var allt inpackat i den stora bilen och vi lämnade Salem. Siktet var inställt på Crescent City men vi körde vidare mot Eureka när vi upptäckte att det gick snabbare än planerat, men vi hamnade tillslut i Fortuna. Varför? Det fanns inte ett enda hotellrum att uppbringa i Eureka, förutom Econo Lodge där vi lovat varandra att aldrig (ALDRIG) mer sätt vår fot.

Efter en bit på motorvägen var vi tillbaks på 101:an och då började den roliga körningen. Första halvan av dagen gick mest genom lummiga skogar där träden hängde ner och bildade som en grön, lummig tunnel. På slingriga serpentinvägar körde vi bland annat igenom Springfield (vi letade efter Homer men såg honom inte, däremot tror vi oss ha skymtat Mr Burnes), Mapletown där vi trodde vi skulle hitta maple syrup (men det var en luring) och sen Coos Bay där vi stannade på Panncake Mill och käka lunch (stabbig, som alltid i USA).

Det mest äventyrliga som hände på vägen var att det kom ett rådjur med två kid hoppandes över vägen. Linda var tvungen att bromsa betydligt hårdare än den broms som tidigare under resan gjorde att Markus fick Mickes kalla kaffedrink i knät.

/ Linda